Banca Americana

Bank of America nu va mai permite clientilor sa cumpere Bitcoin cu cartile de credit

Bank of America nu va mai permite clientilor sa cumpere Bitcoin cu cartile de credit

Incepand cu luna februarie a acestui an,mai exact de pe data de 2, Bank of America nu va mai permite clientilor sa cumpere Bitcoin cu cartile de credit, datorita riscurilor la care sunt supusi cei care fac achizitii prin intermediul acestora. Incepand de pe 2 februarie 2018 tranzactiile cu criptomonede prin intermediul acestei banci vor fii respinse.

Intr-un reportaj al celor de la Bloomberg, Bank of America a citat reglementari impotriva spalarii banilor si faptul ca hotilor le este foarte usor sa converteasca cartile de credit furate in monede virtuale. Pe masura ce Bitcoin a devenit din ce in ce mai utilizat au existat discutii pe tema faptului ca este foarte usor de furat fara a lasa prea multe urme.

Mai exista si ingrijorarea asupra ideii ca clientii vor incerca sa cumpere mai multe criptomonede decat isi pot permite, in speranta ca se vor imbogati. Alte banci au luat deja masuri in privinta acestei probleme si au inceput sa mareasca comisioanele la fiecare tranzactie, astfel limitand numarul acestora fara a pierde o parte din profit.

In urma anului 2017, liderii firmelor financiare au avut discutii pe larg despre modul in care cresterea in popularitate a acestor monede le afecteaza afacerile, dar si daca este o idee buna sau nu sa le adopte pe viitor.

Distribuie prin:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *