ripple-xrp

Ce este Ripple? (XRP)

Este Ripple o moneda sigura?

Primul lucru de știut este că Ripple este atât o platformă, cât și o monedă. Platforma Ripple este un protocol open source proiectat pentru a permite tranzacții rapide și ieftine.

Spre deosebire de Bitcoin, care nu a fost niciodată destinat a fi o mașină de plată simplă, Ripple va conduce cu siguranță toate tranzacțiile internaționale din întreaga lume. Foarte ambițios, dar cine știe?Poate că schimburile valutare vor dispărea în câțiva ani, așa cum au făcut magazinele Blockbuster.

Platforma are propria monedă (XRP), dar permite, de asemenea, tuturor să folosească platforma pentru a-și crea propriile prin intermediul RippleNet.

Ce este Ripple?

RippleNet este o rețea de furnizori instituționali de plăți, cum ar fi băncile și companiile de servicii financiare care utilizează soluțiile dezvoltate de Ripple pentru a oferi o experiență fără fricțiune pentru a trimite bani la nivel global.

Platforma permite efectuarea de plăți în orice monedă, inclusiv Bitcoin și au o comandă internă minimă de tranzacționare de 0.00001 dolari, da, aceasta este suma corectă de zerouri.Singurul motiv pentru care nu este gratuit este prevenirea atacurilor DDos.

Ce este XRP?

XRP este un simbol folosit pentru a reprezenta transferul valorii prin rețeaua Ripple. Scopul principal al XRP este de a fi un mediator pentru altele – atât criptocurrencies și schimburile de fiat. Cea mai bună modalitate de a descrie XRP este un “Joker”. Nu inamicul Batman înfiorător, dar cardul care poate fi orice alt card. Dacă doriți să faceți schimb de dolari în euro, acesta poate fi un dolar cu dolari și euro cu euro pentru a minimiza comisionul. După cum sa subliniat mai sus, costul tranzacției pe Ripple este de $ 0.00001.

Cine a creat Ripple?

Protocolul ca prototip activ a fost creat în 2004. Dar adevărata istorie începe în 2013, când Jed McCaleb, creatorul rețelei EDonkey, a invitat o grămadă de investitori de rang înalt să investească în laboratoarele Ripple Labs.

Pentru ce este folosit Ripple?

  1. Comision de schimb redus de comisioane. Există multe valute care nu pot fi convertite direct unul în celălalt. Deci, băncile trebuie să folosească dolarul american ca mediator. Deci, există un dublu comision: convertirea monedei A la USD și USD la moneda B. Ripple este și un mediator, dar mult mai ieftin decât USD.

  2. Rapid de facut tranzacții internaționale. Durata medie a tranzacției este de 4 secunde. Comparați-l cu o oră sau mai mult pentru Bitcoin și câteva zile pentru sistemele bancare obișnuite.

  3. Ecosistemul plăților. Utilizatorul poate emite, în principiu, propria monedă pentru tranzacție rapidă și ieftină. De exemplu, se poate crea o monedă pentru a cumpăra și a vedea viniluri vintage sau cifre de acțiune între colecționari.

Este Ripple (XRP) o moneda sigura?

Declinul de responsabilitate: nu există o investiție de 100% sigură și fiecare decizie are riscurile sale. În orice caz, depinde de dumneavoastră să decideți. Cu toate acestea, mai jos sunt câteva argumente pro și contra pentru a vă ajuta.

Pro:

  1. Așa cum am subliniat mai sus, Ripple este o organizație oficială cu încrederea multor bănci – nu este o altă lansare a Blockchain de la o companie noname.

  2. Fără inflație. Toate monedele sunt minate inițial și există deja.

  3. Cu cât mai multe bănci o utilizează ca platformă de tranzacționare, cu atât este mai mare valoarea XRP. Dacă într-o zi, toate băncile vor decide să-l folosească ca monedă bancară unică în loc să proceseze schimburi valutare redundante – va face o avere frumoasă pentru toati care au investit în Ripple.

Contra:

  1. Este foarte centralizat. Întreaga idee a criptocurrency este de a evita controlul centralizat. Pe măsură ce monedele sunt deja extrase, dezvoltatorii Ripple pot decide când și cât să elibereze sau să nu elibereze. Deci, este în principiu ca și cum ați investi într-o bancă.

  2. În plus față de centalizare, astăzi este destul de mult un monopol ca Ripple Labs deține 61% din monede.

  3. Este o sursă deschisă – foarte inteligentă, dar odată ce codul este accesibil, există o bună șansă ca mulți oameni să încerce să-l hack-uiasca.

De unde pot cumpara Ripple?

Exista mai multe site-uri de unde poti cumpara Ripple, noi iti vom recomanda urmatoarele site-uri:

Cryptocoin.ro

BitcoinRomania.ro

Plus500.ro

Distribuie prin:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *