Ce este bitcoin?

Ce reprezinta Bitcoin-ul ?

Bitcoin (din limba engleza bit: unitate de informatie binara și coin: moneda), este un sistem de plata electronica descentralizat și o monedă digitala (criptomoneda) opensource creata în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protectia investitiilor și finantarea libera a afacerilor, fara a face apel la institutii financiare si in afara oricarei constrangeri și reglementari. Numele Bitcoin se refera de asemenea si la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cat si la reteaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formeaza.

Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazeaza pe increderea intr-un emitent central. Bitcoin foloseste o baza de date distribuita peste noduri ale unei retele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzactiile si se foloseste de criptografie pentru a furniza functii de baza pentru securitate cum ar fi asigurarea ca bitcoinii nu pot fi cheltuiti decat de cel care îi detine si doar o singura data.

Constructia monedei Bitcoin permite detinerea si transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvati pe un computer personal sub forma unui fisier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel al unei terte parti, iar in ambele cazuri bitcoinii pot fi trimisi prin intermediul internetului oricarei persoane cu o adresa Bitcoin. Topologia de la egal la egal și lipsa unei administratii centrale fac nefezabil ca o autoritate, un guvern, etc. sa manipuleze valoarea Bitcoinului sau sa introduca inflatie prin producerea lor.

 

Afla de unde poti cumpara Bitcoin!

Distribuie prin: